W dniach 6-7 sierpnia 2022 r. w Wolinie odbyła się II impreza w ramach kampanii informacyjno-promocyjnej „Wolin z rybą na talerzu” – edycja 2022. W ramach imprezy gotowali dla nas
Bitwy na patelnie głosami degustującej potrawy publiczności rozstrzygnęły się następująco:
Dania przygotowywane przez kucharzy jak zawsze były do degustacji dla uczestników imprezy.
Live cooking na scenie – to stały punkt naszych imprez. W Wolinie Leszek Wodnicki uwijał się jak mrówka. Specjalnie dla uczestników festynu pokazał na scenie, jak przygotować:
smażonego dorsza zawiniętego w plasterki żółtej cukinii z maślanką połączoną z zieloną cukinią, kawiorem i olejem szczypiorkowym.
tatara ze świeżego i wędzonego łososia, z marynowaną białą rzodkwią, zabarwioną sosem z buraków, z majonezem wasabi, ziołami i olejem koperkowym
smażonego dorsza z kurkami i grzybami azjatyckimi shimeji, posypanego wędzoną papryką w bulionie z chorizo.
Ponadto przygotowana była również strefa gier i zabaw dla najmłodszych i można było porozmawiać z dietetykami odnośnie prawidłowego żywienia.
W dniach 27-28 sierpnia 2022 r. w Szczecinie planowana jest ostania impreza promocyjna w ramach przedmiotowej kampanii.