W dniu 26 czerwca 2022 r. odbyła się I impreza w ramach kampanii informacyjno-promocyjnej „Wolin z rybą na talerzu” – edycja 2022. W ramach imprezy gotowali dla nas
Mariusz Siwak (Executive Chef w Courtyard by Mariott Szczecin City) był z nami już w ubiegłym roku!
W Kamieniu Pomorskim przygotował dla Nas dwa dania:
– Ceviche z flondry z cytrusami na sałatce z alg morskich z sezamem
– Danie na dużej patelni – Filet z dorsza na risotto cytrynowym
ze szparagami
Andrzej Jakomulski – Szef kuchni Restauracji Sublima w Kołobrzegu.
W niedzielę, w Kamieniu Pomorskim przygotował dla Nas:
– Flądrę z letnią sałatką z ogórka, truskawek i lubczyku z olejem pietruszkowym
– Dorsza smażonego z soczewicą, szpinakiem, pieczarką i pomidorem koktajlowym
Oba dania jak zawsze były do degustacji dla uczestników imprezy.
Ponadto przygotowana była również strefa gier i zabaw dla najmłodszych i można było porozmawiać z dietetykami odnośnie prawidłowego żywienia.
W dniach 6-7 sierpnia 2022 r. w Wolinie planowana jest kolejna impreza w ramach przedmiotowej kampanii.